Politica de Confidenţialitate

1. CINE SUNTEM

Computer Generated Solutions, Inc. (în continuare “CGS”, “noi, “sau” alte trimiteri similare) este o societate cu sediul social în Str. Vesey nr. 200, New York, NY 10281-1017, Statele Unite ale Americii. Colectăm și prelucrăm mai multe categorii de date cu caracter personal din partea dumneavoastră în calitate de utilizator al site-ului  www.cgsinc.com web (în continuare “Site-ul Web”). În măsura în care se aplică legislația privind protecția datelor din Uniunea Europeană, suntem un operator cu privire la datele pe care le prelucrăm.

Abordăm protecția datelor dumneavoastră extrem de serios și această politică privind protecția datelor descrie practicile noastre referitoare la modul în care colectăm și utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal - respectiv ce date colectăm, de ce le colectăm și ce facem cu ele, precizând totodată drepturile dumneavoastră privind protecția datelor.

Vă rugăm să citiți această Notă de Informare privind Protecția Datelor cu atenție pentru a înțelege modul în care gestionăm informațiile dumneavoastră cu caracter personal.

2. CUM COLECTĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

Datele cu Caracter Personal pot fi colectate sau accesate în mai multe moduri, inclusiv:

  • direct de la dumneavoastră (din datele completate de dumneavoastră în formularul pe Site-ul Web);
  • observate de noi atunci când navigați pe site-ul nostru web (cookie-uri, IP, navigare site web, etc.);
  • printr-un terț, cum ar fi Google sau Marketo.

2.1  Date furnizate de dumneavoastră în mod direct

În calitate de vizitator, nu trebuie să furnizați date cu caracter personal pentru a utiliza acest Site Web. Cu toate acestea, datele cu caracter personal care sunt furnizate de vizitatori în mod specific și voluntar pot fi colectate prin acest Site Web. Site-ul nostru Web utilizează formulare prin care ne puteți contacta, vă puteți înscrie pentru o procedură de recrutare, vă puteți abona la newsletter-ul nostru sau accesa documentația pusă la dispoziție pe Site-ul nostru Web (de ex. materiale scrise pe varii teme (whitepapers) sau informații despre produse). Aceste formulare pot conține câmpuri cum ar fi numele, adresa de email, numărul de telefon, poziția deținută în cadrul societății dumneavoastră. De asemenea, ne puteți indica date cu caracter personal în mod voluntar prin furnizarea de informații suplimentare (care nu sunt solicitate de noi) în aceste formulare sau prin comentariile dumneavoastră în secțiunea blogului nostru de pe Site-ul Web.

Asemenea date cu caracter personal pe care ni le furnizați sunt prelucrate de noi în baza interesului nostru legitim și vor fi utilizate pentru a răspunde la întrebările dumneavoastră și/sau pentru a ține o evidență a plângerilor dumneavoastră, pentru a răspunde la o solicitare și alte aspecte similare, fiind prelucrate în baza interesului nostru legitim. Aceste date sunt stocate potrivit reglementărilor legale aplicabile.

Nu utilizăm datele dumneavoastră pentru a vă trimite comunicări de marketing decât dată ați optat în mod expres pentru asemenea comunicări. Chiar și în aceste cazuri ne asigurăm că dispuneți de o opțiune facilă de dezabonare (retragerea consimțământului dumneavoastră) în orice moment, fie în cadrul comunicării sau contactându-ne astfel cum este indicat în secțiunea 7 de mai jos.

2.2  Utilizarea site-ului web cgsinc.com

Site-ul Web colectează anumite informații în mod automat și le stochează în fișiere log. Informațiile pot include adresele protocolului de internet (IP), regiunea sau locația generală unde computerul sau dispozitivul dumneavoastră accesează internetul, tipul browser-ului, sistemul de operare și alte informații de utilizare privind utilizarea site-ului web, inclusiv un istoric al paginilor pe care le vizualizați. Utilizăm aceste informații pentru a ne ajuta să concepem site-ul nostru astfel încât să corespundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor noștri. De asemenea, putem utiliza adresa dumneavoastră IP pentru a ne ajuta să diagnosticăm problemele pe care le avem cu serverul nostru și pentru a administra Site-ul nostru Web, pentru a analiza tendințe, a urmări fluctuațiile vizitatorilor și a aduna informații demografice generale care să ne ajute să identificăm preferințele vizitatorilor. Site-ul nostru web utilizează, de asemenea, cookie-uri și semnalizatoare web (web beacons), despre care puteți citi mai jos.

La fiecare vizită subsecventă pe Site-ul Web, browser-ul caută cookie-uri. Dacă browser-ul identifică cookie-uri, acesta trimite informațiile stocate de respectivul cookie către Site-ul Web. Site-ul web descarcă cookie-uri în calculatorul, pe tableta sau în telefonul dumneavoastră mobil, care sunt strict necesare pentru funcționarea Site-ului Web, cum ar fi cookie-urile care asigură posibilitatea de a găsi rapid informațiile pe Site-ul Web, și cookie-uri care sunt strict necesare pentru a furniza un serviciu care a fost solicitat de dumneavoastră în mod expres, cum ar fi un cookie care reamintește setările dumneavoastră referitoare la cookie-uri. Pentru a descărca cookie-uri care nu sunt strict necesare, cum ar fi cookie-uri pentru strângerea informațiilor statistice, CGS are nevoie de consimțământul dumneavoastră prealabil.

Dacă ați modificat setările dumneavoastră referitoare la cookie-uri astfel încât site-urile web să nu poată să plaseze cookie-uri în calculatorul dumneavoastră, este posibil ca acest Site Web să nu poată să descarce cookie-ul care reamintește dacă ați fost de acord sau nu cu plasarea de cookie-uri. În caz afirmativ, vi se va cere să indicați preferințele dumneavoastră referitoare la cookie-uri de fiecare dată când veți vizita Site-ul Web. Dacă nu doriți să fiți întrebați cu privire la preferințele dumneavoastră referitoare la cookie-uri de fiecare dată când vizitați acest Site Web, trebuie să modificați setările browser-ului dumneavoastră în materie de cookie-uri.

2.3  Cookie-uri, semnalizatoare web (web beacons) și alte tehnologii

Utilizăm cookie-uri și tehnologii similare pe Site-ul nostru Web. Pentru mai multe informații privind utilizarea de cookie-uri de către noi și opțiunile și preferințele dumneavoastră în acest sens, vedeți Politica noastră referitoare la Cookie-uri

3.CUM FACEM SCHIMB DE INFORMAȚII

Vom divulga datele dumneavoastră cu caracter personal doar în scopurile și către terțele părți descrise mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a asigura faptul că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate, securizate și transferate conform legii aplicabile.

3.1  Divulgarea către societăți din grupul CGS

Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi dezvăluite către oricare societate care este membră a grupului nostru, în cazul în care considerăm că este în interesul nostru legitim să acționăm astfel în scopuri administrative interne (de ex. stocarea datelor, CRM), sau pentru verificarea și monitorizarea proceselor noastre interne. 

De asemenea, putem dezvălui informațiile dumneavoastră cu caracter personal către societăți din grupul nostru atunci când acestea ne furnizează produse și servicii, cum ar fi servicii de tehnologia informației.

Accesul la informațiile dumneavoastră cu caracter personal este limitat la angajații grupului nostru care au nevoie să cunoască informațiile cu caracter personal, fiind incluși de regulă angajații din departamentele de Marketing, IT, Resurse Umane și Securitate.

3.2  Divulgarea către terțe părți

Putem divulga părțile strict necesare ale informațiilor dumneavoastră cu caracter personal, care sunt necesare a fi cunoscute, următoarelor categorii de terțe părți:

(a)  societățile care ne furnizează produse și servicii (persoane împuternicite de operatori), cum ar fi:

(i)agenții media, precum cele care organizează campanii promoționale și cele care administrează Site-ul Web;
(ii)servicii website: analitice, publicitare;
(iii)agenții de infrastructură (alte părți care administrează newsletter-ul prin email, marketingul de tip SMS sau alte tipuri de marketing, suportul oferit clienților sau activitățile de vânzări în numele nostru);
(iv)furnizorii de sisteme de tehnologia informației și suport, inclusiv arhivarea emailurilor, furnizorii de telecomunicații, serviciile de back-up și recuperare în caz de dezastru și securitate cibernetică.

(b)  societăți implicate în operarea Site-ului nostru Web, atunci când nu ne furnizează un serviciu.

(c)  alte părți cum ar fi autorități și instituții publice, contabili, auditori, avocați și alți consultanți profesioniști externi, atunci când activitatea lor impune cunoașterea acestora sau atunci când legea ne impune să le divulgăm.

De asemenea, putem divulga informațiile dumneavoastră cu caracter personal către terțe părți:

(a)  dacă solicitați sau autorizați acest lucru;

(b)  persoanelor care dovedesc autoritatea legală de a acționa în numele dumneavoastră;

(c)  atunci când este în interesul nostru legitim să procedăm astfel pentru a ne desfășura, extinde și dezvolta activitatea;

(i)în cazul în care vindem orice activitate sau active aferente Site-ului Web la care sunteți abonat, putem divulga informațiile dumneavoastră cu caracter personal potențialului cumpărător al respectivei activități sau respectivelor active, pentru a asigura faptul că activitatea continuă ca o întreprindere funcțională;
(ii)dacă CGS sau o parte semnificativă din toate activele sale sunt achiziționate de o terță parte, caz în care informațiile cu caracter personal deținute de CGS vor constitui în mod automat o parte din activele transferate;

(d)  dacă avem o obligație de a divulga sau împărtăși informațiile dumneavoastră cu caracter personal pentru a respecta oricare obligație legală, oricare solicitare legală din partea autorităților guvernamentale și astfel cum poate fi impus pentru a îndeplini cerințele privind securitatea națională și aplicarea legii sau pentru a preveni o activitate ilegală;

(e)  pentru a răspunde la orice pretenții, pentru a ne proteja drepturile sau pentru a proteja drepturile unui terț, pentru a proteja siguranța oricărei persoane sau a preveni orice activitate ilegală; sau

(f)  pentru a proteja drepturile, bunurile sau siguranța CGS, a angajaților, clienților, furnizorilor noștri sau a altor persoane.

Atât noi cât și unii dintre destinatarii acestora (inclusiv afiliații noștri) putem utiliza datele dumneavoastră în țări care nu fac parte din Zona Economică Europeană. Vă rugăm să vedeți Secțiunea 4 de mai jos pentru mai multe detalii în acest sens.

3.3  Restricții privind utilizarea informațiilor cu caracter personal de către destinatari

Oricare terțe părți cu care alegem să împărtășim informațiile dumneavoastră cu caracter personal conform celor de mai sus sunt limitate (prin lege și contractual) în capacitatea lor de a utiliza informațiile dumneavoastră cu caracter personal pentru scopurile specifice identificate de noi. Ne vom asigura întotdeauna că oricare terțe părți cu care alegem să împărtășim informațiile dumneavoastră cu caracter personal sunt supuse obligațiilor privind protecția datelor și securitate conforme cu această Notă de Informare privind Protecția Datelor și cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea dubiului, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci când divulgarea nu constituie decizia noastră.

Exceptând astfel cum este detaliat mai sus în mod expres, nu vom împărtăși, vinde sau închiria niciodată oricare dintre informațiile dumneavoastră cu caracter personal către oricare terță parte fără notificarea dumneavoastră și, dacă este cazul, fără obținerea consimțământului dumneavoastră.

4. DISPOZIȚII APLICABILE PERSOANELOR DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

4.1  Transferuri de informații în afara Uniunii Europene

Întrucât suntem o societate din SUA, prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în afara Uniunii Europene. Informațiile cu caracter personal pot fi prelucrate de personal care activează în afara ZEE care lucrează pentru noi, alți membri ai grupului nostru sau terțe persoane împuternicite de operatori în scopurile menționate mai sus.

Atunci când datele dumneavoastră cu caracter personal sunt transferate altor entități astfel cum este menționat mai sus, vom lua măsurile adecvate pentru a asigura faptul că destinatarul protejează informațiile dumneavoastră cu caracter personal în mod adecvat în conformitate cu această Notificare privind Protecția Datelor. Aceste măsuri includ încheierea acordurilor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană cu acestea, sau asigurarea aderării acestora la Scutul de Confidențialitate UE-SUA (a se vedea https://www.privacyshield.gov/welcome).

Mai multe detalii privind măsurile pe care le luăm pentru a vă proteja informațiile cu caracter personal în aceste cazuri pot fi puse la dispoziție de către noi la cerere, contactându-ne oricând (a se vedea secțiunea 7 de mai jos).

4.2  Drepturile dumneavoastră

În calitate de persoană vizată, potrivit legii privind protecția datelor aplicabilă în UE, puteți avea anumite drepturi legale cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dumneavoastră. Vom respecta drepturile dumneavoastră individuale și vom aborda motivele dumneavoastră de îngrijorare în mod adecvat.

(a)  Dreptul de retragere a consimțământului: Atunci când v-ați exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă puteți retrage consimțământul în orice moment.

(b)  Dreptul la rectificare: Puteți beneficia din partea noastră de o rectificare a datelor cu caracter personal care vă vizează. Facem eforturi rezonabile pentru a menține datele cu caracter personal aflate în posesia noastră sau în controlul nostru, utilizate în mod constant, exacte, complete, actuale și relevante, în baza celor mai recente informații de care dispunem. În măsura în care este posibil și oportun, punem la dispoziție portaluri de internet autonome unde utilizatorii au posibilitatea de a revedea și a rectifica datele lor cu caracter personal.

(c)  Dreptul la limitarea prelucrării: Puteți beneficia din partea noastră de o limitare a prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, dacă:

  • contestați acuratețea datelor dumneavoastră cu caracter personal, pe perioada în care se verifică acuratețea acestora;
  • prelucrarea este ilegală, și solicitați limitarea prelucrării mai curând decât ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal;
  • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, însă dumneavoastră le solicitați în scopul formulării, exercitării sau apărării unor acțiuni în justiție; sau
  • " obiectați cu privire la prelucrare în perioada în care verificăm dacă temeiurile noastre legitime prevalează asupra motivelor dumneavoastră.

(d)  Dreptul la acces: Ne puteți solicita informații referitoare la datele cu caracter personal pe care le deținem în privința dumneavoastră, incluzând informații privind categoriile de date cu caracter personal aflate în posesia noastră sau în controlul nostru, pentru ce sunt utilizate, de unde le colectăm, dacă nu direct de la dumneavoastră, și căror persoane le pot fi divulgate, dacă este cazul.

Vă vom furniza o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal la cerere. Dacă solicitați alte copii ale datelor dumneavoastră cu caracter personal, atunci vă putem percepe un onorariu rezonabil bazat pe costurile administrative.

Aveți dreptul la informare privind mijloacele noastre de protecție pentru transferul datelor dumneavoastră cu caracter personal către o țară din afara UE și ZEE dacă solicitați să confirmăm dacă prelucrăm sau nu datele dumneavoastră cu caracter personal și dacă transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal către o țară care este în afara UE și ZEE.

(e)  Dreptul la portabilitate: Începând cu 25 mai 2018 veți avea dreptul să primiți datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat și să solicitați, atunci când acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic, să vă transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal (pe care ni le-ați furnizat) către o altă organizație.

Dispuneți de aceste două drepturi dacă:

  • prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal prin mijloace automate;
  • ne bazăm prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pe consimțământul dumneavoastră, sau prelucrarea de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru semnarea sau executarea unui contract la care sunteți parte;
  • datele dumneavoastră cu caracter personal ne sunt furnizate de către dumneavoastră; și
  • " transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal nu afectează în mod advers drepturile și libertățile altor persoane.

Aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod normal și lizibil electronic.

Dreptul dumneavoastră de a primi datele dumneavoastră cu caracter personal nu trebuie să afecteze în mod advers drepturile și libertățile altor persoane. Acest lucru poate fi aplicabil dacă o transmitere a datelor dumneavoastră cu caracter personal către o altă organizație implică, de asemenea, transmiterea datelor cu caracter personal ale altor persoane (care nu își dau consimțământul).

Dreptul dumneavoastră de a beneficia de transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi către o altă organizație este un drept pe care îl aveți dacă respectiva transmitere este fezabilă din punct de vedere tehnic.

(f)  Dreptul la ștergerea datelor: Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem datele cu caracter personal pe care le prelucrăm în privința dumneavoastră. Trebuie să ne conformăm acestei solicitări dacă prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, exceptând datele care sunt necesare:

  • pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și informare;
  • pentru conformarea cu o obligație legală care ne angajează;
  • pentru atingerea scopurilor în interes public, în scopuri științifice sau istorice sau în scopuri statistice; sau
  • pentru formularea, exercitarea sau apărarea unor acțiuni în justiție

(g)Dreptul la obiecție: Puteți obiecta, în orice moment, cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal din cauza situației dumneavoastră specifice, cu condiția ca prelucrarea să nu se bazeze pe consimțământul dumneavoastră, ci pe interesele noastre legitime sau cele ale unei terțe părți. În acest caz, nu vom mai prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, decât dacă putem demonstra temeiurile legitime care ne obligă și un interes care prevalează pentru prelucrare sau pentru formularea, exercitarea sau apărarea unor acțiuni în justiție. Dacă obiectați cu privire la prelucrare, vă rugăm să indicați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie șterse, în caz contrar acestea urmând a fi doar limitate.

Puteți obiecta întotdeauna cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pentru marketing-ul direct care s-a bazat pe interesul nostru legitim, indiferent de oricare motiv. Dacă marketingul s-a bazat pe consimțământul dumneavoastră, vă puteți retrage consimțământul.

(h)Dreptul de a formula o plângere: Puteți formula o plângere la autoritatea privind protecția datelor din țara dumneavoastră sau la autoritatea privind protecția datelor din România:

Name:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Address:

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telephone:

+40.318.059.211

+40.318.059.212

Fax:

+40.318.059.602

Email:

anspdcp@dataprotection.ro

De remarcat:

  • Perioada de timp: Vom încerca să soluționăm cererea dumneavoastră în termen de 30 de zile, termen care poate fi prelungit din motive specifice legate de un anumit drept legal sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În toate cazurile, dacă acest termen este prelungit, vă vom informa cu privire la durata prelungirii și motivele care au condus la aceasta.
  • Limitarea accesului:În anumite situații, este posibil să nu vă putem oferi accesul la toate sau o parte din datele dumneavoastră cu caracter personal din cauza dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea dumneavoastră de acces, vă vom informa cu privire la motivul refuzului.
  • Lipsa identificării:În unele cazuri, este posibil să nu vă putem căuta datele cu caracter personal din cauza elementelor de identificare pe care le-ați indicat în cererea dumneavoastră. În asemenea cazuri, în care nu vă putem identifica drept persoana vizată, nu ne putem conforma solicitării dumneavoastră de a vă exercita drepturile legale descrise în prezenta secțiune, decât dacă ne furnizați informații suplimentare care să permită identificarea dumneavoastră. Vă vom informa și vă vom oferi posibilitatea de a furniza asemenea detalii suplimentare.
  • Exercitarea drepturilor dumneavoastră legale:Pentru a exercita drepturile dumneavoastră legale, vă rugăm să ne contactați în scris (inclusiv electronic) la detaliile de contact furnizate în secțiunea 7 de mai jos.

5.SECURITATE

CGS se angajează să protejeze informațiile cu caracter personal împotriva pierderii, utilizării necorespunzătoare, divulgării, modificării, indisponibilizării, accesului neautorizat și distrugerii și adoptă toate măsurile de protecție rezonabile pentru a păstra confidențialitatea informațiilor cu caracter personal, inclusiv prin utilizarea măsurilor organizatorice și tehnice adecvate. Măsurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, instruirea personalului și încuierea dosarelor fizice în dulapuri. Măsurile tehnice includ utilizarea de criptări, parole de acces la sistemele noastre și utilizarea de software anti-virus.

În cursul furnizării datelor dumneavoastră cu caracter personal către noi, informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi transferate prin internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja informațiile cu caracter personal pe care ni le furnizați, transmiterea informațiilor pe internet între dumneavoastră și noi nu este sigură în totalitate. Ca atare, nu putem garanta securitatea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le transmiteți pe internet și oricare asemenea transmitere este pe riscul dumneavoastră. De îndată ce primim informațiile dumneavoastră cu caracter personal, vom utiliza proceduri stricte și elemente de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acestea.

6. MODIFICĂRILE ADUSE NOTIFICĂRII NOASTRE PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

Ne rezervăm dreptul, la libera alegere, de a modifica practicile noastre privind protecția datelor și de a actualiza și a aduce modificări la această Nota de Informare privind Protecția Datelor în orice moment. Din acest motiv, vă încurajăm să consultați această Notă de Informare în mod constant. Această informare privind protecția datelor este de actualitate de la data care apare la începutul documentului. Vom trata datele dumneavoastră cu caracter personal într-o manieră care să corespundă Notei de Informare privind Protecția Datelor în baza căreia acestea au fost colectate, cu excepția cazului în care dispunem de consimțământul dumneavoastră pentru a le trata diferit.

7. INFORMAȚII DE CONTACT

Vă rugăm să adresați întrebările dumneavoastră cu privire la subiectul protecției datelor și oricare solicitări în exercitarea drepturilor dumneavoastră legale la următoarele detalii de contact:

New York City - Headquarters

200 Vesey Street, Brookfield Place

27th floor

New York, NY 10281

Phone: 1-212-408-3800

E-mail: info@cgsinc.com

Vom investiga și vom încerca să soluționăm orice solicitare sau plângere privind utilizarea sau divulgarea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal.

Dacă nu sunteți satisfăcuți de răspunsul nostru și faceți parte din Uniunea Europeană, puteți formula, de asemenea, o plângere la autoritatea privind protecția datelor, astfel cum este indicat în secțiunea 4.2(h) de mai sus.